In juni was ik jarig. Ik ben 48 jaar (jong) geworden (mocht je je het afvragen 😉).

Terwijl mijn gezin bezig was met het voorbereiden van een heerlijk ontbijtje op bed, lag ik te mijmeren over mijn afgelopen levensjaar.

Een jaar geleden stonden we aan de vooravond van ‘de grote verandering’.
Wat voelde ik me boos en machteloos toen begin maart de scholen dicht gingen en ik mijn praktijk moest sluiten! Drie weken lang was ik niet te genieten: overprikkeld door te weinig rust en ruimte voor mezelf. Gefrustreerd omdat ik niet meer mocht werken. Juist terwijl ik dit met zoveel passie deed!

De weerstand bouwde zich dusdanig hoog op dat ik maar 1 uitweg wist: de mattenklopper! (ja, echt een aanrader als je veel frustratie voelt 😉)

Na al mijn emoties eruit gemept te hebben voelde ik me opgelucht. De negatieve energie had ruimte gemaakt voor een heel vrij en bruisend gevoel.

Terugkijkend is dat het begin van iets nieuws geweest.
Ik heb ten diepste ervaren wat het spreekwoord ‘zonder wrijving geen glans’ inhoudt. Ook in de maanden erna kende ik genoeg momenten dat ‘het schuurde’.

Bij het opmerken van spanning of stress, nam ik de tijd om te voelen wat er in mij leefde. Ik gaf mezelf toestemming om precies dat dan te voelen, zonder het weg te hoeven stoppen.

Eigenlijk op precies dezelfde wijze als dat ik dat bij mijn kinderen doe. Als zij zich boos, verdrietig of gefrustreerd voelen, geef ik hen hierin ook de ruimte.

Gelukkig ben ik al jaren bekend met deze manier en ben ik blij dat ik mezelf en anderen hiermee kan ondersteunen in een tijd waarin niets meer ‘normaal’ lijkt.

Ondanks de beperkende maatregelen ben ik me hierdoor steeds vrijer gaan voelen.
Ik ervaarde ruimte om me nog meer te richten op:
– ‘Wat wil ík?’ en
– ‘Wat kan wél?’

Dit heeft gemaakt dat ik ook zakelijk gegroeid ben:
• Ik vond nieuwe wegen om mijn cliënten te begeleiden bij het herstellen van hun balans tussen voelen, denken en doen.
• Ik introduceerde webinars en online 1-op-1 sessies.
• Ook mijn droom om bedrijven te ondersteunen op het gebied van burn-out preventie is inmiddels werkelijkheid geworden!

Deze ontwikkeling had ik op 22 februari 2020 niet voor mogelijk gehouden.
Terugkijkend op afgelopen levensjaar ben ik dankbaar voor de levenslessen die me zowel persoonlijk als zakelijk hebben helpen groeien.

Als kapitein op mijn eigen schip heb ik het steeds weer het onstuimige weer getrotseerd. Dit heeft me veel vrijheid gebracht en vertrouwen gegeven in de koers die ik vaar. De bestemming is ondergeschikt geworden aan de reis er naar toe. Ik geniet van iedere reisdag, onder alle weersomstandigheden.

Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat, een jaar na ‘de grote verandering’.
Houd jij je staande in deze roerige tijd? Of kost het je moeite om je eigen koers te houden? Gun jezelf – als kapitein op je eigen schip – regelmatig een reflectiemoment om te kijken of je nog op koers bent.

Zit jij in onrustig vaarwater en vind je het moeilijk om hiermee om te gaan? Schrijf je dan in voor mijn volgende webinar.
Ik leer je hoe je je eigen balans tussen voelen, denken en doen kunt herstellen. En hoe je als kapitein van jouw schip weer je eigen koers kunt varen. Onder welke omstandigheden dan ook.

Aanmelden kan hier.