Ik blijf het grappig vinden hoe dat werkt: er komt een nieuw jaar aan. En zo’n nieuwe start blijkt voor veel mensen een goed moment te zijn om weer stil te staan bij goede voornemens. Persoonlijk ben ik er niet zo van. Want ik ben eigenlijk het hele jaar door wel bezig met wat kan makkelijker, fijner of anders. En dit geldt op alle vlakken: mezelf persoonlijk, mijn gezin, mijn praktijk, de manier waarop ik mijn cliënten bedien. En zo ook met betrekking tot mijn eigen balans.

Wat zijn jouw goede voornemens?
Vind jij het fijn om het nieuwe jaar te starten met goede voornemens? Dan ben ik heel benieuwd naar waar je voor gaat. Is het op het persoonlijk vlak? Werk? Gezin? En waar ik natuurlijk helemaal nieuwsgierig naar ben is: wat zou je voor je eigen balans anders willen? En dan, hoe werkt het vervolgens voor jou? Ga je het volhouden of gebeurt er iets waardoor je ergens gedurende het jaar je aandacht erop verliest?

Het geheim van volhouden
Er kunnen honderd-en-één redenen zijn waarom goede voornemens sneuvelen. En tegelijkertijd zijn er ten minste net zoveel redenen waarom ze wèl kunnen slagen. Wat is het geheim? Voor mij zit het ‘m in het verschil tussen ‘moeten’ en ‘willen’. Bjivoorbeeld: Moet je van jezelf wat kilo’s kwijt? Of moet je minder werken en meer tijd besteden met je gezin? Pfoe…. ik voel de druk meteen al toenemen. Jij? Het voelt als wéér een nieuw actiepunt op mijn al veel te volle ‘to do lijst’. En moeten we niet al zoveel van onszelf, of liever gezegd: van ons hoofd?

Dit maakt het verschil
Je voornemens uitspreken met ‘willen’, geeft een heel ander gevoel. Probeer maar eens: wil je wat kilo’s kwijt? Of wil je minder werken om meer tijd thuis te hebben? Je voornemens worden dan een wens voor volgend jaar en dit soort wensen komen veel meer vanuit je gevoel en je hart. Het is iets wat je wilt. En niet wat je moet. De kans dat je deze voornemens volhoudt is veel groter.

Mijn wens voor jou
Of je nu fan bent van goede voornemens of niet, ik wens je rond de feestdagen een fijn moment met jezelf toe. Een moment om stil te staan bij wat je anders zou willen voor je eigen balans. Zodat je in 2019 meer ruimte, energie en tijd voor jezelf kunt creëren. En dat je niet alleen maar hoeft te dromen over de dingen die je anders wilt, maar daadwerkelijk je leven kan gaan inrichten zoals jij het wilt. Zoals het voor jou goed voelt. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart.

PS: Wens jij dit ook andere balanszoekers in jouw omgeving ook toe? Voel je dan welkom deze blog met hen te delen. Want ik hoop in 2019 ook mijn droom verder waar te maken. Een droom die gericht is op nog meer ouders in balans. Want een ouder in balans heeft dirèct een positief effect op het hele gezin. En hoe mooi is dat? Dan ontstaat er nog meer vrede op aarde. Dat willen we toch allemaal?